Corona update 28 april 2021

Beste spelers, trainers, vrijwilligers, leden en belangstellenden,

Tot onze spijt mogen wij nog altijd geen competitiewedstrijden spelen. Alleen leden tot 27 jaar mogen onderling trainen binnen 1,5 meter. Alle spelers en speelsters van 27 jaar en ouder mogen buiten trainen, alleen wel met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Wat hadden wij iedereen weer mooie wedstrijden gegund met strijdende spelers, aanmoedigende supporters, een drankje op het terras en een gezellig gevulde kantine. Maar helaas zijn wij in Nederland nog niet zover. Voor ons gevoel zijn wij er bijna.

Bijna, maar nog niet helemaal. Maar dat betekent dat wij met elkaar nog even de geldende regels in acht moeten nemen. Lastig en vervelend, dat is zeker. Het bestuur roept alle trainers, spelers, belangstellenden en anderen op om zich te houden aan de regels en elkaar daar ook op aan te spreken.

Wat zijn dan die regels? Hieronder nog even op een rij:

Voor iedereen blijven de algemene hygiëneregels, zoals handen wassen, thuisblijven bij klachten en afstand houden, gelden.
De groepsgrootte is maximaal 4 personen exclusief trainer. Tijdens het sporten moet je 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Uitzondering zijn kinderen en jeugd tot en met 17 jaar. Zodra een training stopt, moet jeugd van 13 tot en met 17 jaar wel weer afstand houden, zoals bij het lopen naar het veld of locatie.
Vanaf 3 maart mogen personen van 18 tot en met 26 jaar in het team van de club trainen en onderlinge oefenwedstrijden spelen op het eigen sportpark. Net zoals de jeugd tot en met 17 jaar.

Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal vier mensen sporten. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.

Wedstrijden en competities zijn verboden. Ouders of publiek mogen nog steeds niet kijken bij sportactiviteiten. Na het einde van een wedstrijd of training moet je de accommodatie zo snel mogelijk verlaten en mag je niet blijven kijken bij anderen.

Iedereen die geen functie heeft op het sportpark tijdens de activiteiten mag niet op het sportpark zijn.

Best veel regels en wij snappen dat iedereen snakt naar het mooie spelletje, maar hou je aan de regels en blijf na je activiteit niet ‘hangen’ op het sportpark om gezellig je eigen meegebrachte drankjes met elkaar te nuttigen.

Wanneer je aangesproken wordt op het niet naleven van de regels dan doen wij dat om met elkaar veilig te kunnen blijven voetballen. Het is dus ook voor je eigen bestwil en voor die van je team- en clubgenoten.

Hopelijk kunnen wij dan snel weer echte wedstrijden spelen.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur,