Voorbeschouwing SV Bedum - VV Winsum met Frank Roorda en Thomas Kauw

In de aanloop naar de eerste ‘Derby van Het Hogeland’ pakken we de voorbeschouwing anders aan dan normaal. We blikken vooruit op de wedstrijd met 2 ervaren spelers die zaterdag ongetwijfeld van de partij zullen zijn: Thomas Kauw en Frank Roorda. Thomas Kauw is sinds het seizoen 2010-2011 speler van Viboa en VV Winsum. Hij speelde op vrijwel alle posities en droeg dit jaar door blessureleed zelfs enkele wedstrijden de aanvoerdersband. Frank Roorda maakt sinds het seizoen 2007-2008 deel uit van het eerste elftal van Bedum, eerst bij CVVB en na de fusie bij SV Bedum. We kennen Frank als een ervaren speler die op meerdere posities uit de voeten kan en altijd voorop gaat in de strijd.

De heenwedstrijd
Het seizoen begon in Winsum dit jaar, Winsum won die wedstrijd met 3-1. Als we terugblikken op die wedstrijd zijn de reacties begrijpelijk. Thomas Kauw is er kort en duidelijk over: "Ik kijk daar natuurlijk goed op terug, ik vind dat wij die wedstrijd overtuigend wisten te winnen." Frank geeft aan dat dit niet de beste wedstrijd van Bedum was: "Het was op zijn zachtst gezegd niet onze beste wedstrijd." Hij voegt daar het volgende aan toe: "de derby was direct de eerste wedstrijd van het seizoen, laten we het er op houden dat we waarschijnlijk even moesten wennen aan het niveau van de eerste klasse.”

Het seizoen
Zaterdag staat Winsum bij aanvang van de wedstrijd op een knappe derde plek op de ranglijst. Als we kijken naar het seizoen van Winsum tot dusver, dan is Kauw tevreden: "We maken een mooi seizoen door. We hebben een mooie mix van jonge spelers en spelers met ervaring. De resultaten zijn goed en ik hoop dat we dit kunnen doorzetten." Bedum staat zaterdag aan de aftrap als nummer 12 op de ranglijst, een plek waar we aan het einde van het jaar niet willen staan. Desondanks heeft Frank vertrouwen: "Ondanks dat we een ontzettend leuke ploeg hebben, staan we niet op de juiste plaats. Met af en toe wat meer geluk hadden we wat hoger kunnen en moeten staan. Gezien ons spel zal dit ongetwijfeld goed gaan komen.”

Derby’s
Beide heren lopen al een tijdje mee en hebben de nodige derby’s gespeeld. Als ik ze vraag naar speciale derby’s dan hebben beide heren nog wel een speciale wedstrijd in hun gedachten. Frank vertelt: "In de tijd van CVVB heb ik een derby gespeeld tegen Viboa, volgens mij in het seizoen 11-12. Onze keeper kreeg binnen 10 minuten een rode kaart, maar desondanks wonnen wij in Winsum met 0-1." Thomas kauw heeft een recentere editie in zijn gedachten: "In het seizoen 14-15 waren wij met Viboa in de strijd tegen degradatie. Wij wonnen toen in Winsum met 2-1 door een doelpunt in de 90ste minuut. Uiteindelijk bleken dit cruciale punten te zijn.” Frank speelt uiteindelijk nog even vals en voegt nog wat toe: "De laatste derby van vorig seizoen was er natuurlijk eentje om nooit te vergeten, thuis kampioen worden tegen Omlandia!"

Wat extra’s
De derby maakt bij beide elftallen nog steeds wat extra's los. "Derby’s maken altijd iets los in het elftal, zowel tegen Winsum als Omlandia. Je merkt wel dat de derby tegen Winsum meer losmaakt in het dorp alsook binnen de ploeg en natuurlijk onze trainer", aldus Frank met een knipoog. Thomas Kauw vindt het vooral leuk om tegen bekende jongens te spelen: "Het is altijd extra leuk om tegen jongens te spelen die je al langer kent, maar verder is het een wedstrijd zoals anderen.”

Voorspelling
Als ik een voorspelling bij de heren probeer uit te lokken dan zijn beide heren voorzichtig. "Daar waag ik mij niet aan. Wij gaan ons best doen om goed te voetballen en hopelijk levert dat 3 punten op", aldus Thomas Kauw als afsluiter. Frank is strijdvaardig: "In eerste instantie zou ik inzetten op een 2-2 gelijkspel, maar gezien onze vorige derby hebben wij wel iets goed te maken, dus wie weet!"

Zaterdag wordt er om 15:00 afgetrapt bij de eerste Derby van Het Hogeland. De wedstrijd staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Gils.

Via deze weg wederom de oproep om de mannen van Remy zaterdag te steunen. Het publiek uit Winsum zal ongetwijfeld komen, aan ons de taak om met zoveel mogelijk thuissporters aanwezig te zijn!

Joran – Webteam SV Bedum

Geplaatst op: 07-02-19 15:42