Voorbeschouwing SV Bedum - Oranje Nassau

Onze collega's van Oranje Nassau plaatsten hem maandag al, maar wij houden trouw vast aan de donderdagavond. Dit is de voorbeschouwing op SV Bedum - Oranje Nassau. Vorige week haalden de mannen van Remy een punt weg uit Steenwijk. De 3-3 tegen Olde Veste was het maximale resultaat vorig weekend. Bedum zal er alles aan willen doen om de punten in Bedum te houden dit weekend, zeker aangezien dit de laatste thuiswedstrijd is voor de winterstop.

CVV Oranje Nassau is in 1918 opgericht in Groningen. De club speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Coendersborg in Groningen. Sinds 1980 heeft Oranje Nassau slechts twee keer niet in de eerste klasse of de hoofdklasse gespeeld. De club is een begrip in het amateurvoetbal in Noord-Nederland en kwam in het seizoen 16-17 nog in de hoofdklasse uit. Een leuk detail is dat Oranje Nassau ook een goed presterend dameselftal heeft. Dames 1 van 'ON' speelt al jaren mee in de hoofdklasse.

We vinden Oranje Nassau terug op de tweede plaats in 1E. De ploeg is sterk aan het seizoen begonnen en verloor alleen van Winsum en HZVV. Vorig weekend wonnen de Groningers met 5-1 van Be Quick Dokkum. We hebben dit weekend te maken met een ploeg die in goede vorm steekt.

Oranje Nassau heeft veel interessante spelers om zaterdag in de gaten te houden. Mitchel Schievels springt er dit seizoen uit bij de Groningers. De 25-jarige aanvaller scoorde dit seizoen al 11 keer en moet alleen Rob Schokker nog voor zich dulden op de topscorerslijst. Rhobin Brander is ook een speler om in de gaten te houden. Brander heeft in het verleden vaker het net gevonden in onderlinge duels tussen ON en Bedum. Smaakmaker Erolind Derguti is er zaterdag niet bij, hij is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst en heeft daardoor al winterstop. Tenslotte behoort Lars van der Sluis ook tot de selectie van Oranje Nassau. Lars was in het verleden jarenlang lid van CVVB en SV Bedum en heeft een behoorlijk aantal mooie wedstrijden voor Bedum 1 gekeept.

In het CVVB-tijdperk kwamen we Oranje Nassau vaak genoeg tegen, maar als SV Bedum troffen we de Groningers nog niet vaak. Deze wedstrijd is in het verleden drie keer eerder gespeeld en de resultaten zijn nog in balans. Oranje Nassau won 1 keer, Bedum won 1 keer en de punten werden een keer gedeeld.

Zaterdag 8 december aanstaande wordt er om 15:00 uur afgetrapt op ons hoofdveld in Bedum. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wenneker en hij zal door twee neutrale grensrechters geassisteerd worden.

Wij hopen jullie zaterdag allemaal weer tegen te komen bij de wedstrijd. Iedereen weer veel succes en veel plezier! - Webteam

Geplaatst op: 06-12-2018 19:29