Voorbeschouwing SV Bedum - Drachtster Boys

Afgelopen weekend speelde Bedum met 0-0 gelijk tegen Balk. Het was een lastige wedstrijd en uiteindelijk kunnen de mannen van Remy tevreden zijn met een punt. Ondanks het punt daalde Bedum wel twee plekken op de ranglijst door overwinningen van Broekster Boys en Zeerobben. Aanstaande zaterdag staat er weer een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Dit is de voorbeschouwing op SV Bedum – Drachtster Boys.

Bedum eindigde de eerste seizoenshelft met een uitwedstrijd in het Drachtster Bos. Het was een zeer aantrekkelijk duel, maar er werd uiteindelijk verloren met 5-3. De wedstrijd ging lang heen en weer en Bedum kwam steeds terug van een achterstand. Uiteindelijk liepen de Friezen in de laatste 20 minuten nog uit op 5-3. Destijds scoorde Timo Laninga een keer en Soeratmin Venema twee keer.

Een aantal maanden later vinden we de Drachtster Boys terug op de vierde plaats. De Friezen zullen terugkijken op een wisselend seizoen tot dusver en hadden duidelijk op meer gehoopt. Zij begonnen het seizoen sterk, maar zijn sinds de 3-0 nederlaag in de topper tegen HZVV uiterst wisselvallig. Mooie overwinningen worden afgewisseld met teleurstellende nederlagen. Sinds de winterstop wonnen de Friezen 3 keer, verloren 2 keer en speelden 3 keer gelijk. De laatste twee wedstrijden gingen verloren (0-4 tegen HZVV en 0-3 tegen Balk).

Bij de Drachtster Boys staat een oude bekende aan het roer. Hans van der Ploeg is al een aantal jaren de trainer in Drachten. Van der Ploeg was in het verleden ook trainer van CVVB en zal ongetwijfeld nog veel mensen kennen binnen onze vereniging.

De Drachtster Boys beschikken over een kwalitatief sterke ploeg. Er is een mooie mix aanwezig tussen ervaren krachten en jonge talenten. Een man die eruit springt is Rob Schokker. De lange spits scoorde dit seizoen al 15 keer en moet alleen Brian Inge (PKC ’83) voor zich dulden op de topscorerslijst.

Zaterdag zal er om 15:00 uur worden afgetrapt op het hoofdveld van ons sportpark. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Pleiter. Om 12:30 uur speelt Bedum 2 de competitiewedstrijd tegen SC Genemuiden 3. De mannen van Jelmer pakten vorige week de tweede periode en zijn de laatste weken in goede doen! Zorg dus dat je zaterdag op tijd aanwezig bent.

Wij wensen iedereen weer veel succes en plezier dit weekend! - Webteam

Geplaatst op: 04-04-2019 20:31