Voorbeschouwing SV Bedum - Be Quick Dokkum

Voorbeschouwing SV Bedum - Be Quick Dokkum

Zaterdag 23 februari aanstaande staat er een inhaalronde op het programma in 1E. Voor de mannen van Remy een belangrijke inhaalwedstrijd tegen een directe concurrent. Dit is de voorbeschouwing op SV Bedum - Be Quick Dokkum! Het afgelopen weekend haalde het eerste elftal een punt weg bij PKC. De meegereisde supporters zagen een knokkende ploeg die voor elke meter vocht. PKC was de beter voetballende ploeg, maar mede dankzij een aantal knappe reddingen van Jos Broekmans wist Bedum een punt mee te nemen. Al met al voelde het punt als een overwinning. 

Dit weekend ontvangen we Be Quick Dokkum. Be Quick Dokkum werd in 1937 opgericht. De ploeg speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Tolhuispark. Voor de bezoekers staat er een busrit van een klein uurtje op het programma. Dokkum speelde jarenlang in de tweede en de derde klasse, maar zij wisten te promoveren in het seizoen 2016/2017. Via de nacompetitie plaatsten zij zich ten koste van Omlandia voor de eerste klasse. Vorig seizoen behaalde Dokkum een knappe zesde plaats.

Zaterdag treffen we een stugge ploeg die de punten vooral in eigen huis pakt. De laatste vijf uitwedstrijden van Dokkum gingen allemaal verloren. Na de winter verloren de Friezen van Balk (0-2) en HZVV (0-5), maar wonnen zij van PKC'83 (4-0). De ploegen staan zaterdag op plek elf en twaalf op de ranglijst. Bedum heeft een beter doelsaldo en begint de wedstrijd als de nummer elf. 

De gevaarlijkste man bij Dokkum is dit seizoen Rudolf Banga. De aanvaller speelt al ruim 10 jaar voor Be Quick en scoorde dit seizoen al 7 keer. De topscorer van Bedum is Soeratmin Venema, hij scoorde dit seizoen al 8 treffers en staat een plekje hoger op de topscorerslijst dan Banga.

Zaterdag wordt er om 15:00 uur afgetrapt in Bedum. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Plat. Om 10:30 uur speelt JO17-1 een oefenwedstrijd tegen Roden JO17-1. Verder zijn er geen competitiewedstrijden in Bedum. Voor de jeugd wordt er een onderling voetbaltoernooi georganiseerd, meer informatie daarover is hier te vinden: https://svbedum.nl/nieuws/onderling-voetbaltoernooi-zaterdag-23-februari-voor-o8-t-m-o15

Er wordt zaterdag een zachte temperatuur verwacht en er staat geen regen op de radar. Wij hopen jullie zaterdag allemaal te mogen verwelkomen bij deze belangrijke wedstrijd van ons eerste elftal! 

Veel plezier allemaal dit weekend! - Webteam SV Bedum

Geplaatst op: 21-02-2019 08:36
Deel dit nieuwsbericht:

Recente nieuwberichten