Versoepelingen 5 juni

Versoepelingen vanaf 5 juni!

Het zal bij een ieder niet onopgemerkt zijn gebleven dat er vanaf 5 juni nieuwe versoepelingen worden doorgevoerd voor wat betreft de C-maatregelen. Als onderdeel van deze versoepelingen gaat ook de sport verder open. Het NOC*NSF heeft inmiddels het Protocol verantwoord sporten daarop aangepast, zie de website van NOC*NSF (protocol-verantwoord-sporten-v020621.pdf). Enkele belangrijke versoepelingen zijn:

- tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening (alle leeftijden, in groepen van maximaal 50 personen);

- kleedkamers en douches zijn geopend, bij het naar binnen en weer weg gaan moet iemand van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen;

- personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden onderling en tegen andere clubs spelen;

- personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club;

Toeschouwers bij wedstrijden zijn nog steeds niet toegestaan. Verder blijft gelden dat het aantal sporters en begeleiders (ook rij-ouders) per sportactiviteit niet groter is dan noodzakelijk voor de sportactiviteit en dat het sportpark na afloop van de wedstrijd zo snel mogelijk wordt verlaten. Personen van 18 jaar en ouder houden 1,5 meter afstand. Alhoewel sportkantines en terrassen weer open mogen tussen 06.00 en 22.00 uur heeft het bestuur besloten dit vooralsnog niet te doen en eerst verdere versoepelingen af te wachten. Het openstellen van de kantine en het terras is namelijk nog aan veel regels gebonden. De handhaving en borging daarvan is lastig te realiseren. Voor jeugdwedstrijden zal als het gaat om koffie en ranja wel het een en ander gefaciliteerd gaan worden, maar ook dan blijft de kantine gesloten. Met betrekking tot uitwedstrijden (jeugd) is het goed om te weten dat personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto vanaf 13 jaar een mondkapje dienen te dragen.

Stap 4 in het versoepelen van de maatregelen door het kabinet staat gepland voor 30 juni (mogelijk 25 juni). Ook voor sport en horeca zal er dan weer meer mogelijk zijn. De ontwikkelingen op dit punt blijven wij uiteraard met veel belangstelling volgen.

Geplaatst op: 04-06-2021 13:51