SV Bedum van start met VoetbalTV

SV Bedum van start met VoetbalTV

Als één van de eerste voetbalclubs in Groningen (waarschijnlijk de eerste) gaat onze vereniging gebruik maken van VoetbalTV. 

Wat is VoetbalTV?
Voetbal TV is een onlineplatform van KNVB en Talpa dat duels in het amateurvoetbal uitzendt en het biedt de mogelijkheid om wedstrijden te analyseren. Naast het live uitzenden van de wedstrijden is VoetbalTV hét sociale platform voor de amateurvoetballer, met als doel de betrokkenheid en het spelplezier te vergroten van alle voetballiefhebbers. 

Bekijk de promovideo van VoetbalTV: www.youtube.com/watch?v=UmXoxaiW9gc

Jan Dirk van der Zee, Directeur amateurvoetbal KNVB zegt dit over VoetbalTV: "Met VoetbalTV willen wij een veilig, transparant en betrouwbaar videoplatform bieden voor onze leden, die het voetbalplezier vergroot en waarde toevoegt voor alle verenigingen, voetballers en supporters." 

Sociaal platform
Tijdens en na de wedstrijd kunnen voetballers, trainers en supporters de mooie acties en doelpunten bekijken via VoetbalTV. Spelers kunnen clips en hoogtepunten uit de wedstrijd selecteren, samenvattingen maken en deze delen op hun eigen voetbalprofiel. Supporters, vrienden en familieleden kunnen op deze manier waar ook ter wereld de voetbalbeelden en ontwikkelingen van hun favoriete teams en spelers volgen. 

De VoetbalTV App is te downloaden in de appstores van Android en iOS. Met deze app is het mogelijk om live wedstrijden te kijken van je favoriete teams. Om toegang te krijgen tot wedstrijden in de app kun je inloggen met je Voetbal.nl account! Ook als supporter is het mogelijk om een Voetbal.nl account aan te maken via www.voetbal.nl

Video-analyse
Naast het sociale aspect maakt VoetbalTV het gebruik van video-analyse in het amateurvoetbal op brede schaal mogelijk en levert zo een bijdrage aan de ontwikkeling van het voetbal. De videoregistraties van wedstrijden kunnen door trainers en coaches gebruikt worden voor analyse van het spel, het team of individuele spelers. Met VoetbalTV Analyse kunnen wedstrijden, zowel live als na afloop, voorzien worden van relevante tags. Op basis van deze wedstrijdbeelden kunnen specifieke momenten uit de wedstrijd worden teruggekeken en besproken worden met het team.

Installatie reeds voltooid
De camera’s van VoetbalTV zijn op 18 december opgehangen in de lichtmast op veld 1 tussen de dug-outs (met dank aan www.hoeksemaschilders.nl voor het beschikbaar stellen van de steiger!). Het is een volautomatisch camerasysteem inclusief microfoon dat via software wordt aangestuurd. Het uitzenden van wedstrijden is gekoppeld aan het programma zoals dat op voetbal.nl staat. In de toekomst wordt het mogelijk beelden van trainingen op te nemen.

Hoofdtrainer en TJC Remy van der Wal blij met VoetbalTV
SV Bedum is blij met de komst van VoetbalTV. Een prachtige toevoeging voor onze club. Ook hoofdtrainer Remy van der Wal ziet het helemaal zitten met VoetbalTV: “Door het gebruik van VoetbalTV zetten we als SV Bedum wederom een stap als vereniging. VoetbalTV maakt het onder andere mogelijk om wedstrijden te analyseren en samenvattingen terug te kijken. Voor zowel spelers als trainers een ontzettend leuk en mooi middel om samen te werken in de ontwikkeling die ze willen doormaken.”

“Daarnaast wordt het in de toekomst mogelijk om trainingen op te nemen en met elkaar te delen, waardoor ook de trainers van elkaar kunnen leren. Naast de mogelijkheden die het voor spelers en trainers biedt, is het voor anderen ook een leuk medium om de prestaties van, bijvoorbeeld, zoon of kleindochter op afstand toch te kunnen volgen. Ik ben er dan ook erg trots op dat we als SV Bedum één van de eerste Groningse clubs zijn die kiezen voor VoetbalTV en ben ervan overtuigd dat er vele clubs zullen volgen."

Al met al een initiatief waar we met SV Bedum weer een mooie stap maken in de verdere ontwikkeling van onze club.

Lees meer over VoetbalTV, de app en analyse op: www.voetbaltv.nl

Geplaatst op: 18-12-2018 22:35
Deel dit nieuwsbericht:

Recente nieuwberichten