Seizoensafsluiting

HET EINDE VAN EEN APART SEIZOEN

Wat begon als een normaal seizoen eindigde abrupt op 12 maart in een totale stilstand van de vereniging. Daarna volgde een bijzondere en spannende periode, waarin het onduidelijk was hoe de gezondheidscrisis zich zou ontwikkelen. Met dank aan onze actieve jeugdafdeling is de jeugd in de 1e weken thuis beziggehouden met het doen van leuke oefeningen met de bal. Na 4 à 5 weken bleek het gelukkig de goede kant op te gaan met de crisis en konden de eerste versoepelingen worden aangekondigd. Zodra het mocht is de jeugd op 29 april weer begonnen met trainingen en enkele weken later volgden de senioren.

Achter de schermen is het voor ons en de financiële commissie best druk geweest. Dat had onder andere te maken met:

- De afwezigheid van Jelle Prins (secretaris) wegens ziekte

- Het op orde houden van de financiën

- Het traject van de MFA wat intensiever werd

- Het kleine aantal actieve bestuursleden (4) en de 3 openstaande vacatures (penningmeester, bestuurslid jeugdzaken en bestuurslid commissies)

- De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen

Alhoewel een klein bestuur slagvaardig is, was en is het geen wenselijke situatie. We gaan dan ook onverminderd door met de zoektocht naar nieuwe kandidaat bestuursleden. Inmiddels staan we voor de zomervakantie en is de gezondheidscrisis in een wat rustiger vaarwater gekomen. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn grotendeels afgerond. De kantinecommissie zal de vakantieperiode gebruiken om het terras en de kantine in te richten volgens de geldende regels. We gaan er vanuit dat de vereniging na de zomervakantie volgens het nieuwe normaal weer los mag.

Wij willen alle spelers, vrijwilligers, medewerkers, trainers, coaches, leiders, begeleiders en ouders bedanken voor alles wat er in dit (bijzonder) seizoen is gedaan. Na 4 juli is het sportpark gesloten. De 1e selectie heeft op 4 juli nog een afsluiting, waarbij afscheid wordt genomen van enkele spelers en van Klaas van den Berg (verzorger/fysio). Tijdens de vakantieperiode blijft het wel mogelijk voor teams om van het hoofdveld gebruik te maken, zij het onder eigen verantwoordelijkheid. Vanaf 1 augustus gaan de 1e en 2e selectie weer beginnen met trainingen, er staan reeds enkele oefenwedestrijden gepland. In de weken daarna zal ook de rest van de vereniging volgen met het opstarten van de trainingen. Aan de spelers die afscheid nemen en aan het afscheid van Klaas van den Berg zal tijdens de eerste competitie wedstrijd (thuis) van het 1e elftal aandacht worden besteedt. Een aantal andere vrijwilligers die zijn gestopt zullen op de ALV in het zonnetje worden gezet.

MAAR eerst vakantie. Wij willen iedereen een prettige en zonnige zomervakantie wensen en zien graag iedereen na de zomerstop gezond en wel weer terug.

Namens het bestuur Jan-Jurjen Timmer (voorzitter)

Geplaatst op: 03-07-2020 20:35