"Kind van de club"

Interview met Jos Broekmans

“Kind van de club”

Even voorstellen

Jos Broekmans is 19 jaar oud en staat elke zaterdag onder de lat van onze hoofdmacht. Is ‘ie niet in de lucht te zien, onderweg naar een, wat lijkt onmogelijke bal, dan kunt u hem horen schreeuwen -lees coachen- naar ‘zijn’ achterhoede.

Sinds het seizoen 2006-2007 speelt Jos in de jeugd van C.V.V.B.. Dit doet hij drie weken, waarna zijn trainer hem kenbaar maakt dat hij beter wat anders kan gaan doen dan voetballen. Hij besluit het nog even te proberen ‘op doel’, en met resultaat. Dit bevalt wel.

De jeugd

Op de vraag wat het mooiste moment is uit de jeugd, antwoordt Jos al snel met: “Het kampioenschap met E1. Dit was de eerste keer en ik vond het geweldig.” Na een aantal jaren in Bedum, klopt FC Groningen aan. Hier leert hij een hoop en voetbalt een aantal jaren met veel plezier.

Eenmaal terug traint Jos al gauw mee met het eerste en een basisplek heeft hij sinds het seizoen ’17-’18.

Eerste elftal

“Het team is erg hecht. Iedereen mag wat zeggen en er iedereen luistert naar elkaar. We hebben  veel plezier. Op training, maar ook zeker met wedstrijden.”, zegt Jos als ik hem vraag hoe hij de mannen van Remy ziet. “Er is veel strijdlust. Iedereen is elke wedstrijd gretig om te winnen. Dit is goed, maar ook nodig.

Toekomst

“Hoe zie je de toekomst?”. “Dit seizoen denk ik dat we ons handhaven in de eerste klasse. Het doel is natuurlijk om zo hoog mogelijk te eindigen en ik weet dat we hier met zijn allen alles voor zullen doen. We hebben belangrijke wedstrijden voor de boeg, maar we hebben vertrouwen.”

“En verder, voor jezelf?”

“Tja, moeilijk te zeggen. Euhm… ik wil nog wel een stap maken, maar wat,  waar en wanneer, daar ben ik helemaal niet mee bezig.”

“Succes en bedankt.”

“Graag gedaan.”