Hoe ist met Roy Mertens?

Afgelopen zomer maakte Roy een mooie transfer naar Achilles 1894. Roy speelt bij de zondagtak van Achilles dat uitkomt in de hoofdklasse. Tijd om aan Roy te vragen hoe het met hem gaat!

Roy, hoe ist met je?
“Het gaat goed met mij. Ik voel me fit en ik heb het naar mijn zin bij Achilles 1894. Het is een leuke groep waar ik direct goed opgevangen werd.”

Wat zijn de grootste verschillen tussen Achilles 1894 en SV Bedum?
“De grootste verschillen zijn natuurlijk dat bij Bedum het zondag voetbal eruit ligt en bij Achilles de zondag het hoogst voetbalt. Verder ken ik natuurlijk de mensen bij Achilles niet zo goed als in Bedum. Dit komt natuurlijk omdat Bedum echt een dorpsclub is.”

Je bent van de zaterdagtak overgegaan naar de zondagtak, bevalt het?
“Vooral in het begin was het even wennen om op zondag te voetballen. Hierdoor ga ik natuurlijk niet meer uit op zaterdag. Af en toe is het wel eens vervelend als bijvoorbeeld iemand van mijn vriendengroep een feest geeft op zaterdagavond. Maar het is een keuze die ik gemaakt heb omdat ik graag hogerop wil voetballen. Wat ik wel tof vind is dat we dit seizoen ongeveer 6 wedstrijden op zaterdagavond spelen. Komende zaterdagavond spelen we thuis om half 8 tegen Be Quick.”

Hoe is de sfeer bij Achilles 1894?
“De sfeer bij Achilles is goed. Er zijn altijd wel mensen in de kantine en er worden zeker aardig wat drankjes gedronken. Na de wedstrijd tegen Be Quick is er een DJ in de kantine bij Achilles. Hopelijk pakken we 3 punten en maken er een mooi feestje van.”

Achilles staat op dit moment op de 9e plek, loopt het seizoen tot dusver volgens plan?
“Tot dusver gaat het nog niet zoals gehoopt. Veel blessures, ongelukkige wedstrijden en late goals tegen laat het seizoen nog niet zo lopen als gehoopt. Wij moeten en kunnen beter dan dit.”

Wat verwacht je dit seizoen?
“Ik verwacht dat Achilles toch bovenin mee gaat doen dit seizoen. Er zijn veel goede spelers geblesseerd, zodra zij terug zijn, word de selectie alleen maar beter. Ook denk ik dat wij aardig ver kunnen komen in het bekertoernooi. Het zal mooi zijn om bij de laatste 4 te komen zodat we volgend seizoen mee kunnen doen aan de echte toto KNVB beker.”

Kom je een beetje aan spelen toe of moet je het meer van de invalbeurten hebben?
“De eerste drie wedstrijden van het seizoen zat ik op de bank. De centrale verdediger raakte toen geblesseerd aan zijn enkel. Hierdoor kreeg ik een kans om me te laten zien. Nu speel ik eigenlijk iedere wedstrijd, maar het is afwachten wat de trainer doet als de andere centrale verdediger weer fit is.”

Hoe bevalt het om met een andere Bedumer (Rick Wiersma) te voetballen?
“Ik had nog nooit samen met Rick gevoetbald. Het is natuurlijk super leuk om met een vriend uit Bedum samen bij een club te kunnen voetballen. Rick is een erg goede speler, hij is snel, tweebenig en heeft een goede actie. Het is altijd een strijd als we op de training tegenover elkaar staan.”

Welke ambities heb je?
“Ik heb altijd gezegd dat ik gewoon wil proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Ik heb geen doelstelling van daar wil ik perse eindigen. Ik zie wel hoe het loopt en blijf mijn ding doen.”

Wat vind je van SV Bedum 1 tot dusver?
“Ik vind dat Bedum het zeker niet verkeerd doet in de 1ste klasse. Het is een goeie competitie met sterke tegenstanders. Het begin van het seizoen liep het een beetje stroef maar ze hebben zich goed herpakt. Bedum heeft een sterke selectie. Vervelend dat Bart Apotheker langdurig geblesseerd is geraakt. Bart is een leider en een hele goeie speler. Ik heb veel van hem geleerd en Bedum zal hem wel missen.”

De laatste vraag, mis je SV Bedum ook een beetje?
“Natuurlijk mis ik Bedum wel een beetje, het is toch de club van mijn hart. Een terugkeer gaat ook zeker een keer komen, wanneer dat is, is voor mij de vraag. Ik wil eerst kijken hoever ik kan komen!”

Wilt u Roy binnenkort in actie zien? Op woensdag 28 november speelt Achilles  1894 een bekerwedstrijd tegen Rood Zwart Baflo. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Warffum
Webteam SV Bedum

Geplaatst op: 20-11-2018 17:11