Interview met Wilma van der Wal, door Marjolein Tepper – Webteam SV Bedum

Bedum, 3-9-2018

In aanloop naar het vijfjarig bestaan van SV Bedum nemen wij een vijftal interviews af met leden van onze vereniging. De serie sluiten we af met Wilma van der Wal, voetbalvrouw en actief vrijwilligster bij onze club.

Wilma van der Wal wordt vaak wel herkent als  ‘de vrouw van Remy van der Wal,’ hoofdtrainer van het eerste elftal van SV Bedum. Samen met Remy is Wilma trotse ouder van Esmee en Tim. Naast haar vrijwilligerswerk bij SV Bedum achter de bar is Wilma al 17 jaar werkzaam als bloedprikster bij Certe. Ook heeft ze afgelopen jaar een deeltijd opleiding gevolgd op de klassieke kunstacademie om van haar hobby, namelijk schilderen, haar beroep te kunnen maken. Inmiddels is ze aangenomen voor een 5-jarige opleiding om die droom uiteindelijk te kunnen realiseren. Voor nu schildert ze graag in opdracht voor mensen. Ook zal er werk van Wilma tentoon worden gesteld op de kunstmarkt die 22 september weer in Bedum wordt georganiseerd.

Betrokkenheid bij de club
“De afgelopen 5 jaar ben ik betrokken geweest bij SV Bedum door mijn man. Hij speelde in het eerste van CVVB waarna hij vervolgens assistent-trainer werd bij het eerste elftal van SV Bedum. In het seizoen 2017-2018 werd hij hoofdtrainer. Daardoor ben ik erg betrokken geweest met alles wat met het eerste te maken heeft. We maken alles hier thuis van heel dichtbij mee. Ook onze dochter (Esmee) heeft twee jaar bij SV Bedum gevoetbald en onze zoon (Tim) speelt al vijf jaar bij SV Bedum. Ik kom bij beide zoveel mogelijk kijken. Daarnaast sta ik minstens één keer per maand achter de bar in de kantine.”

Het dieptepunt van SV Bedum
Ook Wilma haar antwoord was heel duidelijk: “De degradatie uit de eerste klasse.”

Het hoogtepunt van SV Bedum
“Het hoogtepunt was voor mij natuurlijk het kampioenschap! Het eerste jaar dat Remy hoofdtrainer was en dan meteen kampioen worden, iets wat in 25 jaar niet meer gebeurd was. Het was ook heel erg spannend, vooral omdat wij alles van heel dichtbij meemaken. We volgen het proces van wedstrijd naar wedstrijd met alle up’s en down’s. Dan valt toch alles naar de goede kant en worden ze in de allerlaatste minuut kampioen. Ik vind het nog steeds moeilijk te geloven!”

Terugblik naar de fusie
“De fusie vond ik een hele goede stap. Toen ik klein was kende ik de kinderen van de andere scholen in Bedum niet. Je ging gewoon niet met elkaar om. Nu door de fusie van de voetbalclub spelen mijn kinderen met alle kinderen uit het dorp. Soms zitten er kinderen van drie verschillende scholen bij ons op de bank. Dat was vroeger ondenkbaar.

Wilma ziet de toekomst van SV Bedum rooskleurig in. “Ik denk dat de club alleen maar groter en professioneler wordt. Er zijn zoveel mensen met een hart voor de club die mooie plannen hebben. Het blijft een top vereniging.”

Lustrumfeest
Of we Wilma gaan tegenkomen op het Lustrumfeest? “Je komt mij zeker tegen op het Lustrumfeest. Ik ben te vinden op mijn favoriete plekje, achter de bar.”

Geplaatst op: 2018-09-04 15:19:40
Deel deze pagina:
 

Recente nieuwsberichten

Derby vv Winsum 1 - SV Bedum 1

Vandaag gaan de mannen van SV Bedum 1 los in de competitie. Nu uitkomend in de 1e klasse staat er gelijk een topwedstrijd op het programma, een wedstrijd waarin het er gelijk om gaat. Wie terugdenkt aan vv Winsum 1 – SV Bedum 1 hoeft niet ver terug te gaan in de tijd. Vorig jaar stonden de ploegen ook tegenover elkaar in het bekertoernooi. Een wedstrijd die eigenlijk in Winsum plaats had moeten vinden. Door een enorme regenbui werden de velden in Winsum toen onbespeelbaar verklaard. Hierdoor werd de wedstrijd verplaatst naar het veld in Bedum. Beide trainers zagen deze wedstrijd als een oefenduel naar de competitie. Eenmaal op het veld mondde de derby al snel uit in een prestigestrijd. Uiteindelijk trok Bedum aan het langste eind met een 3-4 overwinning. Wie morgen naar Winsum gaat om de Bedumers aan te moedigen, kan zich opmaken voor een gezellige dag. Morgen is namelijk de opening van het seizoen bij vv Winsum. Om 14:00 uur begint het met de aftrap van de Let’s Rock Campagne. Vervolgens om 14:30 de wedstrijd vv Winsum 1 – SV Bedum 1. Hierna is er om 18:00 uur een DJ om een gezellige avond te verzorgen. Ook is er de hele dag een springkussen voor de kinderen. Alle ingrediënten voor een mooie voetbaldag. Hopelijk nemen we aan het eind van de dag de punten mee in de tas naar Bedum.

Oproep: maak een teamfoto

Beste leden, via deze weg willen wij graag een beroep doen op de leden die dit weekend in actie komen. Wij willen teams vragen om een teamfoto te maken dit weekend. De nieuwe website is bijna klaar en om de site zo volledig mogelijk te kunnen presenteren zouden wij graag zoveel mogelijk teamfoto’s bij de teams willen plaatsen. Een teamfoto is niet alleen netjes op de website, maar het is ook een leuke herinnering voor later. Indien er spelers zijn die niet op de website weergegeven willen worden, vragen wij hen om niet op de foto plaats te nemen. De teamfoto’s mogen verzonden worden naar webmaster@svbedum.nl of via Facebook-chat naar SV Bedum gestuurd worden. Wij hopen dit weekend veel foto’s binnen te krijgen en kijken uit naar de resultaten! Webteam SV Bedum

SV Bedum zoekt met spoed kantinevrijwilligers

Beste leden, De kantinecommissie zoekt met spoed mensen die het team van de kantine willen versterken. Zonder deze vrijwilligers kunnen we kantine niet open houden, om de bezoekers te ontvangen en te voorzien van hun natje en droogje. Aanmelden kan via kantine@svbedum.nl. Voor a.s. zaterdag zijn we dringed opzoek naar mensen die kunnen helpen in de kantine: 11:30 tot 15:30 12:00 tot 16:00 15:30 tot 19;00 16:00 tot 19:00 Mochten er geen vrijwilligers opstaan, dan zijn we genoodzaakt de kantine te sluiten! Namens de kantine commissie.

Update: Sponsoractie Jumbo Bedum

De sponsoractie van Jumbo Bedum is alweer een week geleden van start gegaan. In de eerste week hebben wij samen als leden, supporters en andere bertrokken al €78,30 opgehaald!! Het uiteindelijk opgehaalde bedrag willen wij besteden aan een voetbalkooi bij de nieuwe multifuncionele accomodatie! Hoe werkt de sponsoractie ook alweer? Bij aankoop van elke € 10,- aan boodschappen ontvangt u 1 voucher met een unieke code. Elke voucher is € 0,10 waard en kan eenmalig gedoneerd worden aan de vereniging naar uw keuze. Dit lijkt weinig, maar de gemiddelde wekelijkse boodschappen per gezin zijn ongeveer €100,-. Dit betekent dat er per gezin € 1,- per week gedoneerd kan worden aan een vereniging. Hierdoor kan de teller van de vereniging snel oplopen, terwijl het uzelf geen geld kost. Blijf ook de facebookpagina van Jumbo Bedum in de gaten houden, op deze pagina worden berichten geplaatst waar de club extra geld mee kan verdienen.  Laten we samen gaan sparen voor een mooie bedrag voor onze club!