In de laatste editie van ons clubblad is uitgebreid ingegaan op de actuele stand van zaken wat betreft de nieuwbouwplannen van een MultiFunctionele Accommodatie (MFA) in Bedum.

Hieronder volgt een weergave van de meest recente ontwikkelingen op dat gebied.

 

Vanuit de Werkgroep Nieuwbouw MFA Bedum is een stichting opgericht die zich verder bezig zal gaan houden met de uitwerking van de plannen om tot een MFA in Bedum te komen. Naam van de stichting is Stichting Ontwikkeling MFA Bedum. Door een stichtingsvorm aan te nemen komen er mogelijkheden om subsidies aan te gaan vragen voor de verdere voorbereiding van het nieuwbouwplan.

 

Op dit moment is ICS Adviseurs samen met de werkgroep bezig een haalbaarheidsonderzoek af te ronden. Dit rapport zal de komende weken klaar moeten zijn. In dat haalbaarheidsonderzoek wordt een duidelijk beeld geschetst over hoe de nieuwe MFA er uit moet komen te zien (ruimteprogramma), welke partijen gaan participeren in de MFA, welke eigendomsvorm het meest geschikt is en welke investeringen en exploitatie er nodig is om de MFA te realiseren. Zodra het onderzoek is afgerond zal dit worden gepresenteerd aan de gemeente Bedum en verder worden besproken.

 

Op donderdag 12 april heeft de werkgroep Nieuwbouw MFA Bedum haar plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad van Bedum in de commissievergadering VROM. In een korte presentatie en aansluitende vragenronde hebben we de fracties van de lokale politieke partijen op de hoogte gebracht van de stand van zaken rond de nieuwbouwplannen. De plannen zoals we die gepresenteerd hebben, werden door de vier fracties alleen zeer positief ontvangen. Zij gaven aan dat ze het plan willen omarmen en gaven daarbij ook aan het college van Bedum de opdracht om samen met de werkgroep aan de slag te gaan met de verdere uitwerking van de plannen.

 

Beelden van de presentatie en vragenronde zijn terug te kijken via de website van gemeente Bedum via de volgende links:

 

De presentaties zijn terug te vinden via onderstaande links:

 

Verder is er naar aanleiding van de presentatie voor de gemeenteraad op vrijdag 13 april een artikel verschenen in het Dagblad van het Noorden.

Dit artikel is te lezen via de volgende link:

 

Als reactie op het artikel willen we aangeven dat als het aan de werkgroep ligt de MFA in Bedum op een kortere termijn gerealiseerd kan worden dan de drie jaar die de journalist in zijn artikel schrijft. Hoe snel het plan daadwerkelijk gerealiseerd kan worden is voor een groot deel afhankelijk van de medewerking die gemeente Bedum kan en wil gaan verlenen. Op korte termijn schuift de werkgroep weer aan tafel met de gemeente om de bevindingen uit het haalbaarheidsonderzoek te bespreken en hoe we samen verder kunnen gaan werken aan dit mooie project.

 

De steun die we op donderdag 12 april vanuit de gemeenteraad hebben ontvangen geeft ons als werkgroep in ieder geval een zeer positief gevoel over de kansen van een MFA in Bedum en daarmee ook een nieuwe accommodatie voor onze voetbalvereniging.

 

Namens de werkgroep Nieuwbouw MFA Bedum,

 

Vincent Geerling

v.geerling@xs4all.nl

 

Geplaatst op: 2018-04-15 20:19:26
Deel deze pagina:
 

Recente nieuwsberichten

Update - Vernieuwing website

Wij, het Webteam en Webdeveloper Anura  zijn inmiddels al een aantal weken druk bezig met het vernieuwen van de website. Hierin zit de taak van het Webteam er inmiddels op en ziet het er naar uit dat de website binnenkort in zijn geheel gepresenteerd gaat worden.  We hebben op de website een oproep gedaan om teamfoto's te maken en in te sturen, zodat we deze bij de juiste teams kunnen plaatsen. We zijn blij met de grote hoeveelheid foto's die we hebben ontvangen, waarvoor dank. Echter hebben we nog niet van alle teams een foto ontvangen. Graag zouden we deze binnenkort nog in onze mailbox zien verschijnen.  Als laatste willen wij graag zeggen dat we blij zijn met de toevoegingen, tips, verslagen, kortom 'input' die ons bereiken. Input voor de site kunt u mailen naar webmaster@svbedum.nl   Webteam SV Bedum

Voorbeschouwing Broekster Boys - SV Bedum

Nadat we vorige week veel positieve reacties kregen op de voorbeschouwing hebben we besloten om er een wekelijks terugkerende rubriek van te maken. Zaterdag 20 oktober aanstaande staat de uitwedstrijd tegen de Broekster Boys op het programma. Het afgelopen weekend boekten de mannen van Remy de eerste thuisoverwinning tegen VV Groningen. Het weer zat natuurlijk niet tegen, maar het was mooi om te zien dat er zoveel toeschouwers aanwezig waren zaterdag. Het voetbal in Bedum leeft! Komende zaterdag dus de Broekster Boys in Damwoude, een autorit van ongeveer een uur. Voor zover wij konden vinden een tegenstander waar we alleen in het seizoen 2014/2015 bij in de competitie zaten. Destijds wist Bedum de wedstrijd twee keer te winnen (3-2 in Bedum en 2-3 in Damwoude) en degradeerden de Broekster Boys. We vinden de Broekster Boys onderaan de ranglijst terug. Na vier wedstrijden zijn de Friezen nog steeds op zoek naar de eerste punten. Zij verloren van Oranje Nassau (0-2), Drachtster Boys (7-0), Gorecht (4-5) en afgelopen zaterdag van Be Quick Dokkum (3-2). Ondanks dat zij nog puntloos zijn, komen de eerste punten de afgelopen weken dichterbij. De Broekster Boys worden getraind door de ervaren trainer Patrick Zwart. Hij was in het verleden ook al trainer van bijvoorbeeld Oranje Nassau en Oeverzwaluwen. Zwart beschikt over een jonge ploeg met slechts twee spelers die de 30 gepasseerd zijn. Ondanks dat de Friezen nog op de eerste punten wachten is hun spits al wel op dreef. Juryan Dantuma wist dit seizoen al vijf keer het net te vinden en is het seizoen sterk begonnen. De jonge aanvaller speelt al zijn hele carrière in Damwoude. Op het Gemeentelijk Sportpark in Damwoude wordt om 14:30 uur afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J van Dijk. Wij hopen net als in Harlingen weer de nodige Bedummers tegen te komen. Voor de thuisblijvers is er in Bedum ook genoeg te doen. In Bedum staan er onder andere een aantal dameswedstrijden op het programma in de middag. Om 12:30 uur speelt vrouwen 2 thuis tegen SC Stadspark vrouwen 1. Om 14:30 uur speelt vrouwen 1 op het hoofdveld de bekerwedstrijd tegen Pesse vrouwen 1. Succes allemaal dit weekend! - Webteam

Gratis voetbalclinic voor meiden

Op woensdagmiddag 24 oktober aanstaande, tijdens de herfstvakantie, organiseert het RTC Voetbal Noord een GRATIS voetbalclinic voor meiden.De voetbalclinic is voor meiden in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar, ook meiden die niet lid zijn van een voetbalvereniging kunnen meedoen. Tijdens de voetbalclinic doe je leuke, uitdagende en leerzame oefeningen, wedstrijd- en partijvormen. De voetbalclinic wordt verzorgd door oa trainers van het RTC Voetbal Noord. De voetbalclinic start om 15 uur en duurt tot ongeveer 16:15 uur, sportpark Coendersborg in Groningen. Na de voetbalclinic, om 17 uur, speelt Oranje Nassau vr1 een oefenwedstrijd tegen de beloften van SC Heerenveen. De toegang is gratis. Informatie of aanmelden: http://rtcvoetbal.nl/aanmelden.  

Uitslag Klaverjasavond

Vrijdagavond 12 oktober was de tweede klaverjasavond van het seizoen. Na 4 boompjes van 12 spelletjes was Harm van de Giezen dagwinnaar met een gemiddelde boomscore van 1543 punten. De 3e klaverjasavond is 6 november a.s. aanvang 19:45 uur in de voetbalkantine. Inleg €6,- incl. tombola. Harm van der Giezen en Bert Bel wisten door de 6000 te gaan! Volledige uitslag klaverjasavond 12 oktober: Plek   Naam Score 1 Harm van der Giezen 6174 2 Bert Bel 6060 3 Tonnie Koopman 5959 4 Margien Kuipers 5839 5 Jitze Medema 5603 6 Kees Kaspers 5582 7 Jack Wijkstra 5464 8 John Nuis 5447 9 Fre Roeters 5386 10 Henk Poelstra 5320 11 Elibert Schollema 5263 12 Kor van der Berg 5147 13 Patrick Bakker 5063 14 Popko Tromp 5029 15 Duut Knol 4993 16 Johan van Dijken 4957 17 Tonnie Bonder 4917 18 Aukje Mulder 4822 19 Ailke van Dijken 4808 20 Bennie Kuipers 4674 21 Wessel Hoekzema 4649 22 Jan Sprenkeling 4648 23 Henk Gras 4576 24 Kor Boer 4575 25 Anita Hartsema 4504 26 Hiltjo de Vries 4452 27 Jako Slager 4440 28 Ger Bolhuis 4408 29 Bart de Vries 4367 30 Jaap Hamersma 4300 31 Berend Kruize 4220 32 Jannie de Vries 4203 33 Gerrie Westerhof 4194 34 Jan de Blecourt 4165 35 Jans Lanting 4122 36 Dolf Schaap 4081 37 Johan Hartsema 4070 38 Ton Slof 3793 39 Wim Stolwijk 3777 40 Ebel Norden 3727