Klaverjassen

De avonden hebben een begintijd van 19:45 uur. De prijzen per speelavond worden verdeeld volgens de ‘Formule-van-4”; dit houdt in dat de prijzen op de eindscore van (totaal van de 4 gespeelde bomen) als volgt worden uitgereikt: 1 t/m 4, 8, 12, 16, 20, etc.

Hoewel er in competitieverband wordt gespeeld is er geen opkomstverplichting. Iedereen die 5 van de 7 competitieavonden (vrije avond en slotavond tellen niet mee voor de competitie) heeft deelgenomen komt voor de prijsuitreiking in aanmerking. Een speler kan 2 avonden missen of de laagste 2 dagscores wegstrepen. De kampioen is diegene die de meeste punten heeft gehaald over 5 avonden. De kampioen mag een wisselbeker in ontvangst nemen en een jaar lang in bezit nemen. De beker dient voor de laatste avond van het volgend seizoen bij de klaverjascommissie worden ingeleverd. Als een deelnemer de beker voor de derde maal wint kan deze de beker houden.

Een extra prijs is er voor de speler die de meeste punten heeft gehaald ongeacht het aantal deelnames in een seizoen (Puntenkampioen).