In de laatste editie van ons clubblad is uitgebreid ingegaan op de actuele stand van zaken wat betreft de nieuwbouwplannen van een MultiFunctionele Accommodatie (MFA) in Bedum.

Hieronder volgt een weergave van de meest recente ontwikkelingen op dat gebied.

 

Vanuit de Werkgroep Nieuwbouw MFA Bedum is een stichting opgericht die zich verder bezig zal gaan houden met de uitwerking van de plannen om tot een MFA in Bedum te komen. Naam van de stichting is Stichting Ontwikkeling MFA Bedum. Door een stichtingsvorm aan te nemen komen er mogelijkheden om subsidies aan te gaan vragen voor de verdere voorbereiding van het nieuwbouwplan.

 

Op dit moment is ICS Adviseurs samen met de werkgroep bezig een haalbaarheidsonderzoek af te ronden. Dit rapport zal de komende weken klaar moeten zijn. In dat haalbaarheidsonderzoek wordt een duidelijk beeld geschetst over hoe de nieuwe MFA er uit moet komen te zien (ruimteprogramma), welke partijen gaan participeren in de MFA, welke eigendomsvorm het meest geschikt is en welke investeringen en exploitatie er nodig is om de MFA te realiseren. Zodra het onderzoek is afgerond zal dit worden gepresenteerd aan de gemeente Bedum en verder worden besproken.

 

Op donderdag 12 april heeft de werkgroep Nieuwbouw MFA Bedum haar plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad van Bedum in de commissievergadering VROM. In een korte presentatie en aansluitende vragenronde hebben we de fracties van de lokale politieke partijen op de hoogte gebracht van de stand van zaken rond de nieuwbouwplannen. De plannen zoals we die gepresenteerd hebben, werden door de vier fracties alleen zeer positief ontvangen. Zij gaven aan dat ze het plan willen omarmen en gaven daarbij ook aan het college van Bedum de opdracht om samen met de werkgroep aan de slag te gaan met de verdere uitwerking van de plannen.

 

Beelden van de presentatie en vragenronde zijn terug te kijken via de website van gemeente Bedum via de volgende links:

 

De presentaties zijn terug te vinden via onderstaande links:

 

Verder is er naar aanleiding van de presentatie voor de gemeenteraad op vrijdag 13 april een artikel verschenen in het Dagblad van het Noorden.

Dit artikel is te lezen via de volgende link:

 

Als reactie op het artikel willen we aangeven dat als het aan de werkgroep ligt de MFA in Bedum op een kortere termijn gerealiseerd kan worden dan de drie jaar die de journalist in zijn artikel schrijft. Hoe snel het plan daadwerkelijk gerealiseerd kan worden is voor een groot deel afhankelijk van de medewerking die gemeente Bedum kan en wil gaan verlenen. Op korte termijn schuift de werkgroep weer aan tafel met de gemeente om de bevindingen uit het haalbaarheidsonderzoek te bespreken en hoe we samen verder kunnen gaan werken aan dit mooie project.

 

De steun die we op donderdag 12 april vanuit de gemeenteraad hebben ontvangen geeft ons als werkgroep in ieder geval een zeer positief gevoel over de kansen van een MFA in Bedum en daarmee ook een nieuwe accommodatie voor onze voetbalvereniging.

 

Namens de werkgroep Nieuwbouw MFA Bedum,

 

Vincent Geerling

v.geerling@xs4all.nl

 

Geplaatst op: 2018-04-15 20:19:26
Deel deze pagina:
 

Recente nieuwsberichten

OPEN TRAINING VROUWEN

Lijkt het jou leuk om te voetballen? Kom mee trainen op woensdag 25 april as. bij SV Bedum! Daarna gezellig naborrelen met een hapje en een drankje. Hopelijk zien we jou! 25 april 2018 van 19:00 tot 21:00 uur Sportlaan 12, Bedum Aanmelden via Chris Glastra van Loon: cglastravanloon@gmail.com       

Oproep scheidsrechters voor Jeugdtoernooi 2018

Beste voetballiefhebber, Op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni zal er op het sportveldencomplex het SV Bedum Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi worden gehouden. Op zaterdag spelen van 9.00 uur tot 12.20 uur de teams: JO7, JO8, JO9, JO13-2, JO13-3 en MO13-1; van 13.00 uur tot 16.20 uur spelen de teams: JO11-1, JO11-2, JO11-3, JO11-4 JO11-5, JO11-6, JO15-3 en JO15-4. van 17.00 uur tot 20.20 uur spelen de teams: MO17-1, JO15-2, MO15-1, JO17-2 en JO17-3.   In elke poule zitten 6 teams en dat betekent dat we op zaterdagmorgen 9 scheidsrechters nodig zijn op een groot veld. Op zaterdagmiddag zijn we 18 pupillenscheidsrechters op een half veld nodig en  6 scheidsrechters voor een groot veld. Op de zaterdagmiddag/-avond zijn we 15 scheidsrechters nodig voor een groot veld.   Op zondag spelen van 11.00 uur tot 16.15 uur de teams van JO13-1, JO15-1 en JO17-1 hun toptoernooi. In elke poule zitten hier 8 teams en dat betekent dat er in totaal 60 wedstrijden worden gespeeld, waarvoor wij 12 scheidsrechters nodig zijn.   Het mag duidelijk zijn, dat we voor een succesvol toernooi hulp nodig zijn van mensen, die meerdere wedstrijden op een dagdeel kunnen en willen fluiten. Indien je zou willen fluiten op het toernooi, dan verzoeken we je om dit kenbaar te maken d.m.v. het sturen van een mailtje naar wimheemstra@ziggo.nl en dan daarbij vermelden op welk dagdeel je zou kunnen en willen fluiten. Ook mag je aangeven in welke leeftijdscategorie je zou willen fluiten. Mocht je meerder dagdelen kunnen en willen, dan zou dat fantastisch zijn en dat kun je dan natuurlijk aangeven in je mailtje.   Met vriendelijke sportgroeten, namens de scheidsrechtercommissie , Wim Heemstra.    

Cursus kantinemedewerker

Vanavond werd de cursus voor kantinemedewerker gegeven. Er waren 8 aspirant-kantinemedewerkers aanwezig die onder leiding van Tonnie Bonder en André van Haag wegwijs werden gemaakt in het reilen en zeilen achter de bar en in de keuken. Door deze cursus aan te bieden hopen we mensen over de streep te trekken om mee te helpen in het onmisbare sociale ontmoetingspunt binnen onze vereniging. En het is zoals met zoveel dingen, als veel mensen als vrijwilliger een steentje bijdragen wordt het minder belastend! Heb je deze avond gemist maar ben je ook geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail te naar kantine@svbedum.nl . We zullen over een tijdje deze cursus nog een keer herhalen! Met vriendelijke groet, Kantinecommissie SV Bedum

Vervolg op Open Training

De Open Training van SV Bedum op 18 april was een groot succes. Bijna 120 kinderen hebben aan de Open Training deelgenomen waarvan ruim 50 kinderen nog geen lid zijn van SV Bedum.   Voor alle kinderen die nog geen lid van SV Bedum zijn en de smaak van het voetballen te pakken hebben gekregen, is er de mogelijkheid om een aantal keer bij de reguliere jeugdtrainingen mee te doen om te bekijken of ze lid willen worden van SV Bedum.   De trainingsgroepen zijn per geboortejaar ingedeeld en de trainingstijden voor de verschillende groepen zijn als volgt   Mini’s (2011 en later)                    woensdag van 15.00 tot 16.00 uur JO8/JO9 ( 2009 en 2010)              maandag en woensdag van 16.15 tot 17.15 uur JO10/JO11 (2007 en 2008)           dinsdag en donderdag van 16.15 tot 17.15 uur JO13 (2005 en 2006)                      maandag en woensdag van 17.15 tot 18.30 uur   Voor meer informatie over het meetrainen bij SV Bedum kan contact op worden genomen met voorzitter van de jeugdcommissie Vincent Geerling via v.geerling@xs4all.nl.   De kinderen die bij de Open Training het inschrijfformulier hebben ingevuld zullen per e-mail ook nog bovenstaande informatie ontvangen.